A kezdeti mumus

Amikor az ember úgy dönt, hogy céget alapít, akkor azt gondolom, hogy mindig nagyon nehéz feladata van, hiszen első körben szüksége van egy jó ötletre, második körben egy precíz tervezésre, majd jó partnerekre, munkavállalókra és bizony kitartó és lendületes munkára, hiszen az első időszakban rengeteg felé kell figyelnie, és minden téren észnél kell lennie, mert egy kis hiba is végzetes következményekkel járthat egy vállalkozás indításának időszakában. Fokozza a tétet és a hangulatot, hogy ha az ember mindezt úgy alakítja ki, hogy a főiskoláról kilépve, mindenféle munkahelyi tapasztalat nélkül kívánja megoldani mindezt. Mondanom sem kell, hogy én is voltam minden, zöldfülű és pimasz kamasz, aki azt sem tudja mit csinál, és ezer helyről, ezer embertől hallgattam meg, hogy hiába vágok bele bármilyen vállalkozás indításába, nem fogok sikerrel járni, hiszen huszonévesen nem lehet sikeres céget alapítani.

Természetesen én pontosan ezek miatt kezdtem hihetetlen nagy lendülettel bele a vállalkozásom megalapításába, hiszen az összes így vélekedő embernek meg szerettem volna mutatni, hogy nem csak hogy rosszul gondolkodnak és rosszul gondolják a jövőbeli víziójukat, hanem jócskán rá fogok cáfolni, és meg fogják látni, hogy egy huszonéves is képes egy folyamatosan növekvő és jól működő céget kialakítani akár a semmiből is. Persze nagyon nagy kitartás kellett hozzá. Abban viszont nem szűkölködöm.

Ma már azt mondhatom, hogy az összes így vélekedő ember szégyelli magát, hiszen négy éve folyamatosan növekedést mutat a cég, és rengeteg embernek ad munkát. Egyetlen egy dologgal gyűlt meg a bajom, ami azt gondolom, hogy az építőipar területén nem csak nekem okozott nehézségeket, a munkavédelem és annak feladatainak profi ellátása. Hála a jó égnek most már rátaláltam az Activesafety csapatára, akik iszonyatosan profi és hatékony munkájukkal minden feladatot megoldanak a cégen belül, de előttük nagyon sok probléma volt a céggel akiket partnerünknek fogadtunk, így tudom, hogy milyen az, amikor nehézséget jelentenek a feladatok. Én arra buzdítok mindenkit, hogy válasszanak tökéletes csapatot a feladatra, olyat, mint az activesafety, mert akkor semmi de semmi nem jelent majd akadályt a munkavédelem sűrű labirintusában sem. Hogy ne legyen mumus a munkavédelem se.